Tona Sala

 Professora de violoncel i músic. Instal·lada a Terrassa, al Vallès Occidental, he engegat aquest servei de lloguer d'instruments amb la il·lusió d'ajudar les famílies amb la tasca de trobar l'instrument adient per als seus fills.

Com a professora conec els problemes amb que es topen les famílies a l'hora de trobar un instrument i d'anar canviant-lo a mida que els fills van creixent. Potser no han de canviar tant sovint d'instrument com de sabates però gairebé..! I, de la mateixa manera que no convé aguantar unes sabates que ja queden justes massa temps ni comprar-ne unes de més grans per estalviar-se alguna talla, tampoc convé amb els instruments. Això porta a males postures, dificultats a l'hora de tocar i de generar un bon so. Si ho sumem amb instruments de mala qualitat i/o mal ajustats, ens trobem amb un conjunt de problemes que propicien la manca de progrés, la desmotivació per l'estudi personal i, en últim terme, en l'abandonament dels estudis musicals.

Com a músic reconec un instrument còmode, ben muntat i amb bon so. Sé que un instrument amb totes aquestes característiques facilita, i molt!, la vida a qui l'ha de tocar i sé que és possible aconseguir-les en un instrument de qualsevol mida.

Per a poder oferir aquesta qualitat compto amb la col·laboració del lutier Emiliano Roca, amb el que comparteixo tots aquests conceptes i objectius.

Un músic, petit o adult, estudiant o professional pot i ha de tocar amb un instrument adequat i amb un bon muntatge. D'aquí sorgeix la llavor d'aquesta petita empresa i aquesta és la filosofia que em mou a l'hora de treballar.

foto: Judit Butjosa